Hoeveel Chinezen passen er in een klein koepeltentje? - Squaw Flat Campground, UT

Hoeveel Chinezen passen er in een klein koepeltentje? – Squaw Flat Campground, UT

Dat je op vakantie wat uit je normale, georganiseerde doen bent, is een bekend fenomeen. Alwin was hier vanmorgen een aardig voorbeeld van. Na een redelijk vroeg vertrek uit Monument Valley, drinken we namelijk bij een leuk cafeetje in Bluff (Comb Ridge Coffee) een lekkere kop koffie en eten we een huisgemaakte citroenmuffin. 45 mijl verderop realliseert Alwin dat hij zijn fototoestel kwijt is. Moet wel op de stoel naast hem zijn blijven liggen bij de gezellige jongens van Comb Rigde Coffee…

Dat wordt dus 90 mijl omrijden. Gelukkig is de rit niet voor niets. Met een opgelucht gevoel en een lekkere ijskoffie voor onderweg gaan we opnieuw richting the Needles.

In Needles stappen we – natuurlijk – nog even het visitor center binnen en vragen of ze nog relatief korte wandelingen kunnen aanbevelen. De ranger raadt de Slickrock trail aan. Die gaan we ‘s middags dus doen.
Eerst gaan we echter een plekje op de Squaw Flat campground uitzoeken. Het wordt plek 19 op loop B.

De Slickrock trail is een leuke wandeling, die uitzicht geeft op alle hoeken van het park en nog wat inkijk biedt naar een kleine canyon die langs de rost ligt waar je overheen loopt. Door de zakkende zon ligt het gebied erg mooi in het licht en het fototoestel ratelt dan ook lekker door.
Uiteindelijk ronden we de wandeling een kwartier voor zonsondergang af en zijn we net voor het donker bij onze kampeerplaats.

Geheel volgens (onze) traditie stoken we er een vuurtje in de firepit en barbecuen we een stukje gekruid vlees. Als onze (van oorsprong) Chinese buren naar bed gaan wordt het ook stil. Heel erg stil! Het lijkt wel of er een stolp over ons heen is gezet en we (als in de Truman Show) in een decor zitten. Als af en toe een klein zuchtje wind voorbij komt klinkt het alsof er een trein aan komt rijden over de prairie. Heel raar is de stilte echter niet: Het eerste dorp is immers een kilometer of 100 verderop! Door de bijna volle maan hebben we ook nog eens geen lampen nodig. Dit is terug naar de natuur zoals het nergens in Nederland kan.

Oh, het antwoord is vier…