Kippenvel - Goulding Campground, UT

Kippenvel – Goulding Campground, UT

Na een rustige reisdag, waarbij Hanneke met wat griepachtige verschijnselen waarschijnlijk een kleine terugslag had van de vlucht, zijn we aangekomen in Monument Valley.
Gisteren is er weinig meer van gekomen, maar vanmorgen vroeg (rond kwart voor zeven) stonden de eerste plaatjes alweer op de compact-flashkaart. Een prachtige zonsopkomst boven de vallei van de Navajo.

Na het ontbijt rijden we naar het visitor center en besluiten we na wat foto’s vanaf de parkeerplaats, om de Valley Road te gaan rijden. Niet een enorm goede weg… Gelukkig heeft onze bus een behoorlijk grote vrije hoogte!
We horen niet ver op het pad alleen wel gerommel. Niet van de auto, maar van onweer. Een snelle blik over de schouder leert dat we worden ingehaald door een behoorlijk lang onweersveld. We besluiten, in tegenstelling tot de meeste Amerikanen, rechtsomkeert te maken. We hebben namelijk geen zin om met de bus vast te komen zitten in de vallei door een blubberige weg.

En met de nog droge weg valt de terugweg al niet mee. We komen bij poging een van de laatste klim uit de vallei niet verder dan halverwege. Door wat tegenliggers had Alwin teveel de mulle rechter kant van de weg aangehouden en liepen we vast in een zandkuil. Bij de tweede poging gaat het wel goed.

De onweersbui trekt langzaam door de vallei en uiteindelijk duurt het een paar uur voordat hij weggetrokken is. Een indrukwekkend tafereel, met name omdat de bliksem regelmatig ook inslaat in de buttes en mesa’s*.

Als de bui zo goed als voorbij is, gaan we terug naar de camping voor een lunch van zelfgebakken pannekoeken. We willen de vallei nog even gaan bekijken in het licht van het einde van de middag, dus we hebben nog wat tijd. Die doden we met een bezoek aan het (binnen)zwembad.

Eenmaal klaar met zwemmen, zitten we buiten nog even de plannen voor de morgen door te nemen. Krijgt Hanneke kippenvel van de kou. Ons temperatuurgevoel is kennelijk al behoorlijk verschoven; het is namelijk nog altijd 29°…

Helaas is het in de middag helemaal bewolkt geworden boven de vallei. Betere foto’s dan we al hebben zijn helaas dus niet te maken. Het is dus verder een rustig middagje gebleven. Morgen door naar Canyonlands – the Needles.

* Een butte is een boven het maaiveld uitstekende rots die hoger is dan breed. Een mesa is breder dan hoog.