Kleuren - Paria Canyon Adventure Ranch, UT

Kleuren – Paria Canyon Adventure Ranch, UT

Het blijft mooi, de Paria Wilderness. Dit is de derde vakantie dat we door dit gebied rijden en we hebben alweer iets prachtigs voor het eerst gezien. In dit geval hebben we de Paria (of Pah Reah) movie set bezocht.

Van de movieset waar bijvoorbeeld de klassieker The Outlaw Josey Wales. Dit geldt ook voor de later herbouwde versie op ongeveer dezelfde plaats. Wat ongewijzigd prachtig is gebleven, is de natuur. De rotsen uit de Chinle lagen hebben hier de meest uiteen lopende kleuren. Natuurlijk rood, bruin en geel. Maar ook wit en groen zijn hier uitbundig aanwezig.

Door de wisselende bewolking zijn de contrasten soms enorm, wat de kleuren alleen nog maar meer eruit laat springen. Dat is vooral op de weg er naartoe fantastisch, omdat dan over de cockscomb de witten Castle Rock en de gele Yellow Rock ook nog meedoen in het plaatje.

De weg is vergelijkbaar met de Cottonwood Canyon Road: redelijk goed te doen met wat lichte washboarding en hier en daar wat kleine stukjes met zand. Vooral niet te langzaam overheen rijden, dus!

Ondanks dat het door de straffe wind wat moeite kost om hem aan te maken, hebben we onze traditie voortgezet: zelf gekruide steak vande barbecue is het avondeten. Dit keer zonder veel er omheen, omdat we al vrij uitgebreid – en verbazingwekkend gezond – hebben gelunched bij Rocking V in Kanab.

Morgen schuiven we weer wat op. Op naar de volgende klassieke filmlocatie!