Cultuurschok - Springdale, UT

Cultuurschok – Springdale, UT

Of beter: Culture shock. Zo heet de bus waarmee we vanaf vandaag op stap zijn. Anders dan eerdere keren hebben we nu een busje gehuurd, dat is verbouwd tot campertje. Op zich natuurlijk al mooi om met een camperbus’je’ rond te rijden, maar de bus is daarnaast door een lokale kunstenaar beschilderd. Wat de naam met de veschildering te maken heeft is me niet duidelijk, maar geinig is het wel.

We zijn inmiddels in Springdale (Utah) aangekomen en hebben een plekje aan de Virgin op het Springdale RV park. We moeten nog even de bus iets verder inrichten en opruimen, maar verder zijn we behoorlijk gesettlet.

Nadat we een beetje zijn uitgepuft van de rit, zijn we nog even het dorp in gegaan. Een scheerlijntje ontbrak nog bij de luifel en het is zo lekker warm, dat een ijsje er ook wel in gaat. Gelukkig komen we een tentje tegen met shave ice: letterlijk schaafsel van een blok ijs, met eroverheen siroop in smaken naar wens. Denk hierbij aan die ouderwetse gekleurde staafjes waterijs met kleurstof. Lekker!

Een barbecue (zelfde model als twee jaar geleden) is inmiddels ook weer in ons bezit. Omdat we wat gaar zijn wordt het vandaag gewoon nog pantosti’s, maar morgen moeten we de kooltjes wel weer aansteken!