Cottonwood Canyon Road - Paria Canyon Guest Ranch, Utah

Cottonwood Canyon Road – Paria Canyon Guest Ranch, Utah

Na wat wikken en wegen tussen de Bull Valley Gorge en het bekijken van Red Top, reden we uiteindelijk de Cottonwood Canyon Road op richting de laatste van de twee. Red Top is vanaf Yellow Rock (in de verte) te zien en dat zag er erg interessant uit en Bull Valley Gorge is een slotcanyon en ligt erg ver weg (eerst bijna naar Kanab en daarna nog eens anderhalf uur over een dirt road). Toch liep het uiteindelijk allemaal wat anders…
Het eerste deel van de wandeling naar Red Top gaat namelijk door de (Paria) Box Canyon. Nu stroomt daar eigenlijk altijd wel wat water door, maar door de regenval van de afgelopen dagen was het wat meer dan een beetje. Op zich niet erg, want de stroom is nog altijd ruim smaller dan de canyon, maar wel lastig, omdat de oevers tot aan de wand van de canyon behoorlijk blubberig zijn. Zo zeer zelfs dat Alwin met zijn bergschoenen tot boven zijn enkels in de blubber zakte. Omdat dit alleen maar erger leek te worden, zijn we halverwege het stuk door Box Canyon terug gegaan.
Op de terugweg naar de auto, is al snel besloten wat we gaan doen: de Cottonwood Canyon Road (vrijwel helemaal) afrijden. En dat is ook echt de moeite waard (en overigens niet alleen voor het uitzicht, het is ook leuk rijden). Het landschap om deze weg heen verandert na iedere bocht een beetje, zodat je, als je bijna bij Bryce NP bent, ongeveer alle bodemlagen die in deze omgeving te zien zijn een keer voorbij hebt gekregen. Op de terugweg stoppen we nog even bij de Grosvenor Arch en wandelen we nog een stuk in de Cottonwood Narrows.
BIj terugkomst op de ranch, werden we verblijd met twee (Amerikaanse) ‘stukjes’ taart, gebakken door de vriendin van de eigenaar van de ranch. Het was een Amerikaanse variant op de sachertorte, maar dan met volkorenmeel (granola). Lekker, maar errug zwaar. Nu we die (zo goed als geheel) naar binnen hebben gelepeld, is het tijd om weer rustig aan naar de veranda te gaan, om daar een laatste avond te hangen met de ranchers. Morgen gaan we namelijk weer richting Zion NP, zodat we daar de wandeling naar Cable Mountain nog kunnen doen en we de dag erna niet zo ver meer hoeven te rijden om in Las Vegas terug te komen.


Klik hier voor het volledige album.