Vergane glorie - Mammoth Lakes, California

Vergane glorie – Mammoth Lakes, California

Soms moet je gewoon even uitslapen. Vanmorgen was zo’n moment. De lange dagen in de buitenlucht doen wonderen voor onze teint, maar helaas bouwen we er rustig aan steeds wat slaaptekort mee op. Daar hebben we vannacht dus wat tegen gedaan. Gelukkig is de huisbeer van de camping vannacht niet gespot, waardoor we uiteindelijk dan ook kunnen terug kijken op respectievelijk 9 en 11 uur slaap (Alwin was voornamelijk wat eerder wakker).
Na de normale ochtendrituelen rijden we naar een bestemming net ten noordoosten van Mammoth Lakes: de ghost town Bodie.
Het is een mooie rit langs het inmiddels steeds verder hervullende Mono Lake en door de Bodie Mountains. Op de heenweg zien we zelfs een lynx de weg over rennen. Een heel set bloemenweides en schapen en een klein stukje unimproved road later zien we het stadje liggen. Na in het Nederlands te zijn begroet (“Hoe gaat het met u”) bij het betalen van de toegang wandelen we rustig door het stadje heen. Het is (en blijft) verbluffend hoeveel er van het stadje over is. En dat terwijl nu nog maar 5% over is van wat er was.
De langzaam in elkaar zakkende huizen zijn erg fotogeniek. Tijdens onze wandeling komt nog een gerestaureerde auto voorbij rijden. Het past allemaal prachtig bij elkaar.
Als we ons eenmaal hebben losgerukt, rijden we in een keer door naar Mammoth Mountain. We willen daar namelijk eens op kijken. $ 42 lichter zweven we in de in Zwitserland gebouwde kabelbaan naar de top. Het uitzicht is op 3.368 meter erg mooi. Je kan Mono Lake goed zien liggen. Daarnaast zijn ook de reuzen uit de omgeving goed te zien. Mount Gabb (4.190 m) is daarvan de hoogste. Ook de Minarets langs de vallei waar de Devils Postpile ligt is goed te zien. Het is er mooi, maar ook winderig… Daarom laten we de sneeuw de sneeuw en stappen we weer in de gondel naar beneden.
Vanavond maar weer op tijd naar bed, want morgen moeten we vroeg naar Yosemite om nog een kampeerplaats te kunnen bemachtigen (voor 8:30 zijn de meeste plekken al vergeven…). Het worden een aantal dagen met weinig voorzieningen, dus het kan tot in San Francisco duren (9 juli) voor er nieuwe berichten komen.
Voor degenen die zich dat afvragen: Ja, de Alpenhof Lodge bestaat nog steeds…