Dubbel genaaid hecht beter... - Pondorosa Ranch Resort, Utah

Dubbel genaaid hecht beter… – Pondorosa Ranch Resort, Utah

Ongehinderd door enige zorgen over de tent zijn we vanmorgen met frisse moed in de auto naar het visitors center van Zion gereden om de pendelbus naar The Grotto – het startpunt voor de wandeling naar Angels Landing – te nemen. Het matras in de noodtent was wat hard, dus we hadden even nodig om van de stijfheid af te komen. Gelukkig was het nog redelijk vroeg en was het vrij stil bij het naar boven wandelen.
Na alle schrikverhalen over de zwaarte van de wandeling die we op internet zijn tegengekomen, viel de klim naar Scout Lookout ons nogal mee. We hebben grappend tegen elkaar nog gezegd dat het gezien de ondergrond nog redelijk rolstoel toegankelijk is (behalve dan dat je tegen een behoorlijk hellingbaantje aan staat te duwen).
Op Scout Lookout is het tijd om te kiezen of je het wel of niet vertrouwt om het laatste stukje naar het eind van de trail te maken. Dit is een stuk wat simpel gezegd alles behalve rolstoeltoegankelijk is. Hier en daar zijn kettingen in de rotswand gezet om wat meer houvast te geven. Hanneke besloot hier even voor te passen. Alwin heeft, na plechtig beloofd te hebben voorzichtig te zijn, wel de laatste halve mijl gedaan.
Uiteindelijk blijkt het allemaal wat minder heftig dan het er van een afstandje uitziet. Ja, je moet hier en daar wat klauteren, maar het pad is duidelijk, er liggen geen losse rotsblokken of grind op het pad en de kettingen zorgen voornamelijk meer voor een waarschuwing dat je iets beter op de plaatsing van je voeten moet letten dan bij het eerste deel van de trail. Het uitzicht aan het einde van de trail is prachtig. Je hebt bijna een 360° blik in de canyon.
Eenmaal beneden zijn we ons weer gaan bezighouden met de nachtrust. Een bezoekje aan de buitensportwinkel leverde ons (waarschijnlijk maar gedeeltelijk geschikte) lijm op. We hebben er daarom voor gekozen om niet alleen de lijm te gebruiken maar – mede gezien het mooie, constante weer hier – er ook maar een naald en draad doorheen te trekken… Het ziet er nu behoorlijk betrouwbaar uit, dus we gaan met goede moed – na een bezoek aan het bubbelbad hier – de nacht tegemoed.