Verrassingen - Pondorosa Ranch Resort, Utah

Verrassingen – Pondorosa Ranch Resort, Utah

De jetlag zit er nog lekker bij ons in. We waren om 4 uur allebei weer klaar wakker en vonden het toch nog echt te donker om op te staan. Eenmaal opnieuw wakker hebben we ons eerste eigen ontbijtje gemaakt (tosti uit de pan) en zijn we naar het visitors center van Zion gereden. Dat redden we ruim voor de sluiting van de oostingang. De sluiting tussen 9 uur en 16 uur is het gevolg van het werk aan de weg. In Zion is de druk op het park zo groot voor de ruimte die het heeft, dat de canyon zelf alleen bereikt kan worden per fiets, te voet of met de pendelbus. Wij kiezen bij gebrek aan de eerste optie voor de derde. Wandelen gaan we namelijk nog genoeg…
Om een beetje gevoel te krijgen voor het park besluiten we vandaag twee wat kortere trails te lopen. We beginnen met de volledige loop met alle Emerald Pools. Het is een aardige wandeling. De watervallen die de vijvers verbinden schijnen in het voorjaar wel mooier te zijn, maar al met al is het een mooie start.
Na een korte rustpauze bij de bushalte rijden we een halte door en stappen we bij Weeping Rock uit. Niet voor de 500 meter naar Weeping Rock zelf, maar naar het begin van de Hidden Canyon Trail. Deze blijkt een stuk uitdagender dan de Pools. Een aantal stukken zijn – terecht – voorzien van kettingen waaraan je je kan vasthouden. De richels die naar het eind van de wandeling leiden zijn namelijk op een aantal plaatsen erg smal. Het uitzicht beloont dit klauterwerk echter volledig!
Na de weg naar beneden hebben we nog even de tijd om Springdale (het dorpje direct aan de zuidingang van Zion) te bekijken. Na wat praktische boodschapjes was de weg naar onze camping weer open en konden we de prachtige weg terug gaan nemen. Eenmaal op de camping wachtte ons echter een minder mooie verrassing. Bij het openritsen van de tent bleken namelijk de ophangpunten van de binnentent te hebben losgelaten van de buitentent. Heel fijn… Neem je juist vanuit Nederland helemaal je dure tent mee, om zo te voorkomen dat je gedoe met de tent hebt, krijg je dit! Na een overleg met de manager van de camping bleken zij niet over reparatiematerialen te beschikken. Ze hadden wel een oplossing voor vannacht. We gaan dus zo slapen in een gehuurde tent. Morgen hebben we dus, naast¬†Angels Landing¬†ook de zoektocht naar geschikt reparatiemateriaal op het programma staan…