The Rockies - Estes Park, Colorado

The Rockies – Estes Park, Colorado

Na de lange ritten van Capitol Reef naar Rocky Mountains en de vermoeiende dag van gisteren waren we gisteren even toe aan een rustdag. We zijn daarom het dorp in geweest. Estes Park is duidelijk op toeristen ingericht. Aan de hoofdstraat verkoopt ieder tweede winkeltje t-shirts met daarop Rocky Mountain National Park of Estes Park gedrukt of gestikt. Toch is het een aardig centrum. Het riviertje stroomt er dwars doorheen en de bebouwing oogt erg vriendelijk.
We strijken tussen de middag neer bij Estes Lake om aan de waterkant wat te barbecueën. Dit gaat erg goed tot het moment dat het behoorlijk begint te waaien en – iets later – onweren. Gelukkig zijn de worsten al warm en op het bord. Die kunnen we dus mooi in de RV opeten, terwijl we de storm uitzitten. ‘s Avonds hebben we een korte onderlinge midgetgolf-wedstrijd op de baan van de camping. Hanneke wint de trofee voor beste score, Alwin wint twee van de drie rondes.
Na deze ‘rustdag’ zijn we vanmorgen een rondje gaan wandelen in de Rocky Mountains. Het is een ronde van ongeveer 6,5 mijl door het ruige terrein van Bear Lake naar de Alberta Falls. Het is een prachtige beboste wandeling langs een aantal meren, met als afsluiter een waterval. Ook vandaag ontlopen we op letterlijk enkele seconden na de regen. Net als we de camper starten om weer naar de camping te rijden begint het te spetteren. Gelukkig klaart het behoorlijk snel op en kunnen we nog even een rondje midgetgolfen voor we een begin maken aan het opruimen van de RV. Morgen moeten we hem al weer inleveren…