Zion National Park

Zion National Park

Zion is een van de must see’s als je Utah bezoekt. Het park staat voornamelijk bekend om haar uitgebreide wandelmogelijkheden door de bergen en prachtige vergezichten. Maar ook om de soms gevaarlijke of verraderlijke paden die naar deze uitkijkpunten leiden. Het uitzicht op de eindpunten (Angels Landing, de Subway en Cable Mountain) maakt de zware tocht echter zonder meer de moeite waard.

Het bijzondere van Zion is niet alleen gelegen in de vallei zelf, maar ook zeker in de Zion – Mount Carmel Highway. Deze weg, met de beroemde tunnel, leidt door een prachtig en zeer afwisselend landschap. Na de tunnel is het landschap ook volstrekt anders. Aan de oostelijke zijde (richting Kanab / Page en Bryce) zijn het prachtige slick rock formaties, terwijl aan je je aan de westzijde (aan de kant van de vallei) in een enorme canyon bevindt.

Zion is in zuidelijk Utah een van de wat groenere National Parks. Het is er vaak ‘s ochtends wat langer aangenaam dan in bijvoorbeeld Bryce, maar als het eenmaal is opgewarmd, wordt het er net zo warm.

Must sees:

  • Scout Outlook

Avontuurlijk, maar prachtig (en alleen te doen als je je daar zeker over voelt):

  • Angels Landing
  • Subway (NB: Permit nodig en heen en terug kost vanaf de Kolob Terrace road makkelijk 8 uur)

Officiƫle website