Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een enorm park in Wyoming. Yellowstone is beroemd vanwege de geisers, hotsprings, mudpools en andere geothermische verschijnselen. Deze verschijnselen worden veroorzaakt door de caldera, een verzamelbak van magma, waarop het Park ligt. Yellowstone is hierdoor echt anders dan alle andere National Parks in dit deel van Amerika. De ondergrond is dermate broos en de natuurlijke verschijnselen die het mooi en bijzonder maken zijn zo gevaarlijk, dat je hier niet zomaar overal kan wandelen. Om toch de mooiste dingen te kunnen laten zien, zijn in de bassins waar de mooiste verschijnselen liggen boardwalks, steigers over het land, aangelegd.

Het park is hierdoor ook minder een wandelpark en meer een bezichtigingspark: met de auto rijdt je van het ene bassin naar het andere en bij het bassin doe je net als iedereen het standaard rondje over de boardwalks langs de geisers. Dit betekent dat je hier nooit alleen bent.

De enige (min of meer) uitzondering hierop is de regio rondom de Yellowstone Canyon. Hier is het iets rustiger en is ook meer sprake van een aantal ‘gewone’ wandelroutes. Let echter goed op, want het is bear country.

De ontginning van het park is relatief basaal. Douches zijn maar op twee plaatsen in het park beschikbaar voor kampeerders. Daarnaast is het goed om te weten dat het er overal stikt van de muggen en dat het dus noodzakelijk is om muggenolie bij je te hebben. Het stinkt daarnaast overal in het park naar rotte eieren (de zwavel van de geothermische wonderen), maar daar kun je weinig aan doen.

Als je in Yellowstone bent en je wilt toch nog even een leuke dagwandeling maken, dan kun je daarvoor perfect een bezoek brengen aan het naastgelegen Grand Teton National Park.

Must sees:

  • Old Faithful (enorm toeristisch, maar toch bijzonder)
  • Grand Prismatic Spring
  • Yellowstone Canyon (met name de Lower Falls en Artist Point)

Officiele website