White Pocket (Vermilion Cliffs National Monument)

White Pocket (Vermilion Cliffs National Monument)

 

De White Pocket is een rotsformatie midden in Vermilion Cliffs National Monument. Er is (op dit moment) geen permit nodig om naar de White Pocket te gaan. De bereikbaarheid van de locatie zorgt er echter voor dat veel ervaring met het rijden met een 4WD noodzakelijk is en de 4WD’s van verhuurders niet geschikt zijn om deze locatie te bereiken (en al helemaal niet via de westelijke route). Een locale gids (bijvoorbeeld Terry Alderman uit Kanab) is eigenlijk onontbeerlijk, al is het maar vanwege het benodigde voertuig. Houdt er rekening mee dat je met het bezoeken van de White Pocket een hele dag kwijt bent door de weg: (afhankelijk van waar je begint) 2,5 uur heen en 2,5 uur terug in een heftig schuddende auto.

De White Pocket is een bizarre samenstelling van verschillende soorten vormen rotsformaties in een klein stukje. Het beste vergelijk is alsof een kolkende zee ineens is versteend. De combinatie van donkerrood, geel en wit in strakke strepen en per kleur soms totaal andere gladheid zorgt voor een bijzonder landschap. Het is een redelijk duidelijk afgebakende rotsformatie die zich goed leent om uitgebreid overheen te lopen en te ontdekken. Je kunt hier zonder problemen 2 uur rondwandelen en bij iedere stap weer iets bijzonders zien. Zeker het zuidelijke stuk is behoorlijk geaccidenteerd, dus enig klauterwerk (niet klimmen) is nodig om daar alles te kunnen zien.

Een bezoek aan de White Pocket is (zeker als je vanaf de House Rock Valley Road er naartoe rijdt) te combineren met een bezoek aan de Coyote Buttes South. Daar moet je de dag voor je erheen gaat  echter wel een permit voor halen.

(locatie: +36° 57′ 28.59″, -111° 53′ 51.12″)