Grand Teton National Park

Grand Teton National Park

Grand Teton National Park vormt in praktische zin een geheel met Yellowstone NP. Als je een kaartje voor de een koopt, kun je er zonder bijbetaling ook mee naar de ander. Toch zijn de eigenschappen van beide National Parks volstrekt anders. De geothermische verschijnselen beperken zich in Grand Teton (met name in het noordelijke deel) tot hier en daar een thermale bron, maar zeker niet tot ‘vuurwerk’.

Grand Teton is een mooi, groen bergachtig gebied met een aantal meren en grote groene weides. Wandelen kan hier goed en ver.
Daarnaast is er een boel wildlife te zien: bizons, moose (de Noord-Amerikaanse eland), bevers, et cetera. De bizons schijnen een erg vast patroon te hebben met plekken waar ze overdag grazen. Bij het Visitor Center kunnen ze je vast vertellen waar je de beste kans hebt ze tegen het lijf te lopen.

Zeker de zuidelijke helft (tot minimaal Signal Mountain Lodge) is goed bereikbaar voor dagtrips vanaf Jackson Hole. Jackson Hole is een vrij aardig stadje (voornamelijk bekend bij het grote publiek vanwege het jaarlijkse economische symposium wat eind augustus / begin september wordt gehouden). Het is zeker erg toeristisch en duur, maar er heerst ook een prettige, toegankelijke sfeer.

Must sees:

  • een moose
  • Jenny Lake / Inspiration Point (leuke wandeling en een mooi uitzichtpunt)

Lekker:

Officiële website