Death Valley National Park

Death Valley National Park

De heetste plek op aarde en het diepste en droogste punt van Amerika. En een fantastische plek om te bezoeken. Op 10 juli 1913 is hier een temperatuur van 57°C gemeten (in de zomer van 2013 de een na warmste temperatuur met 54°C). Het kan hier zo heet worden dat een bezoek van Death Valley in de zomermaanden verboden is met een camper.

Death Valley ligt perfect op de route tussen Las Vegas en Yosemite NP en is alleen daarom al populair. Het meest bezochte plekje is waarschijnlijk Bad Water. Dit is het laagste punt (van Amerika), wat in een zoutvlakte ligt. Zoals de naam al aangeeft is hier water te vinden, maar dit water is door het zout volledig onbruikbaar voor consumptie (nog los van dat het stil staat en de zon er de hele dag op staat te bakken).

Als je geluk hebt kun je in Death Valley echter ook een bekend vogeltje tegen komen. Roadrunners (bekend van de tekenfilms met Wile E. Coyote) komen hier voor. Ze zijn echter wel minder fel gekleurd en staan een stuk minder hoog op hun poten dan je zou verwachten…

Wat ‘s ochtends vroeg een aanrader is, zijn de Sand Dunes. Dit is echter alleen ‘s ochtends vroeg te doen: zodra de zon even de tijd heeft gehad om op het zand te branden, wordt het oncomfortabel heet voor je voeten.

Must sees:

  • Mesquite Flat Sand Dunes
  • Zabriskie Point
  • Dante’s View

Als je de tijd hebt:

  • Artist’s Drive
  • Twenty Mule Team Canyon

Officiële website