Coyote Buttes Permit Area

Coyote Buttes Permit Area

De Coyote Buttes is tot veler verbazing geen National of State Park. Toch is dit een verstandige keuze: Het is een onderdeel van het Vermillion Cliffs National Monument (Paria Canyon Wilderness Area) en wordt daardoor strikter beschermd dan een National Park. Het gebied – wat bij een steeds verder groeiend publiek bekend is vanwege the wave – is opgedeeld in twee delen, een noordelijk en een zuidelijk deel. In het noordelijke deel ligt the wave (zie de foto).

Het zuidelijke deel is echter ook prachtig. Waar het noordelijke deel goed bereikt kan worden met een relatief normale auto, is het zuidelijke deel eigenlijk alleen goed te bereiken met een 4WD of een hele lange wandeling.

Voor beide delen is een permit noodzakelijk. Met name voor het noordelijke deel kan deze niet zomaar worden verkregen. De combinatie van veel belangstelling en – vanwege het kwetsbare karakter – het kleine aantal beschikbare permits, heeft het Bureau of land management besloten om voor het noordelijke deel een loterijsysteem te gebruiken voor de toewijzing van permits en voor het zuidelijke deel een first come, first served-systeem.

Must sees:

  • The Wave
  • Second Wave

Als je tijd hebt:

  • verken de volledige omgeving. Dit is een prachtig en bizar stuk natuur!

Officiële website