Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Capitol Reef is waarschijnlijk het minst ontgonnen National Park in het zuidwesten. Er is een visitor center, maar de informatievoorziening is beperkt, net als de hoeveelheid wegen en trails. Capitol Reef is met name beschermd vanwege haar wetenschappelijke waarde en de (pre-)historische bewoning door mensen. De hoofdingang van Capitol Reef ligt aan de 24 bij Fruita. Hier wonen al 10.000 jaar mensen. De door de mormonen aangeplante fruitbomen (vandaar ook de naam) staan er nog steeds en als het fruit rijp is, mag je het zelf plukken, afwegen en betalen.

De scenic drive is een goed onderhouden weg, maar leidt een beetje van niets naar nergens als je de grindweg naar de Golden Throne niet wilt berijden. De Hickman Bridge trail is een vrij aardige wandeling, waarbij je onder de bridge door gaat. Maar dat is het wel zo’n beetje.

Het is wel een praktische tussenstop als je vanuit Bryce naar het oosten rijdt. Houdt er rekening mee dat er bijzonder weinig vers eten te krijgen is in de wijde omgeving en vermijdt de onvriendelijke en dure general store in Torrey…

Officiƫle website