Canyonlands National Park

Canyonlands National Park

Canyonlands bestaat uit drie delen: Island in the Sky (het meest populaire deel), the Needles en the Maze. Wij zijn alleen in the Needles geweest. Dit is een wat afgelegen gebied aan de zuidkant van Canyonlands. Het is een nauwelijks bezocht gebied, waar prachtige wandelingen kunnen worden gemaakt.
Tijdens een ruim 4 uur durende wandeling (Big Spring trail – Squaw Canyon trail) zijn we niemand tegengekomen. Het zijn trails die naar een soort knooppunten gaan. Bij de overgang van Big Spring trail naar Squaw Canyon trail moet wel behoorlijk worden geklauterd. Ook de korte trail bij Pothole Point is de moeite. Hier vandaan kun je goed zien waarom het gebied Needles heet. In de verte staan hele rijen met hoodoos, die net lijken op een soort speldenkussen van rotsen. Ook de Big Spring Canyon overlook is een mooi uitkijkpunt.
Island in the Sky is het meest bezochte deel van Canyonlands. In verband met de beperkte tijd zijn wij hier niet naartoe geweest. The Maze is voor de echte avonturiers. Het is nauwelijks bereikbaar, zelfs met een 4WD.

Must sees:

  • The Needles!!! Een vaak overgeslagen stuk, wat juist prachtig en rustig is. Perfect voor fantastische wandelingen.
  • Upheavel Dome (Island in the Sky)

Officiƫle website