Arches National Park

Arches National Park

De naam zegt het eigenlijk al. In de red rock formaties rondom Moab (UT) zijn door millenia lange erosie bogen ontstaan in de rotsen. De bekendste arch in het park is de Delicate Arch.
Ondanks dat het bezoekersaantal ver onder dat van Yosemite NP ligt, komt Arches over als een redelijk druk National Park. Dit komt doordat de bezienswaardigheden min of meer gegroepeerd liggen en deze via dezelfde weg bereikbaar zijn.
Zo is het tijdens de wandeling naar de Delicate Arch onwaarschijnlijk dat je alleen bent. Het is stiekem ook nog best een listige wandeling. Niet zozeer vanwege de lengte, maar vanwege de beperkte hoeveelheid schaduw en de blijvende stijging van het pad naar de Delicate Arch. De wandeling is het in ieder geval meer dan waard. Het is bijna onvoorstelbaar hoe deze boog nog steeds overeind staat. Andere bezienswaardigheden in Arches zijn de Devils Garden, Landscape Arch, Park Avenue en Balanced Rock.

Must sees:

  • Delicate Arch
  • Park Avenue

Officiƫle website