Dierenchecklist - Gros Ventre Campground, Wyoming

Dierenchecklist – Gros Ventre Campground, Wyoming

Met alleen de Black Sand Basin nog op het lijstje voor Yellowstone, werd het tijd om de boel op te pakken en rustig aan terug te rijden naar Grand Teton National Park. Black Sand Basin, wat vlak bij de Upper Geyser Basin (Old Faithful) ligt, heeft maar weinig black sand. De grote warm water bronnen zijn er desalniettemin erg mooi. Het zijn de kleuren van deze bronnen die blijven verbazen.
Na vertrek van de Black Sand Basin, was het (met een paar korte tussenstops) in een ruk door naar Gros Ventre Campground. In Yellowstone zag Alwin nog een bever en na de erg lekkere lunch bij Signal Mountain (Grand Teton NP) hebben we nog een moose gezien. Toch grappig dat je die direct herkent van de tekenfilms.
Omdat we redelijk vroeg al bij de Dikke Buik Camping waren, hebben we ‘s middags nog een wandeling langs Jenny Lake gemaakt. Het einddoel was Inspiration Point, via Hidden Falls. Het was een lekkere afstand en fijn om weer te kunnen wandelen. Want dat is wel een van de conclusies van Yellowstone: het is een park om te bezoeken per auto; je kunt er maar weinig dagwandelingen maken.
Het was een mooie wandeling, waarbij we de hoeveelheid soorten opgemerkte diertjes aanzienlijk hebben kunnen vergroten. Naast natuurlijk de squirrels en chipmuncks hebben we de een stel pika’s gezien en een specht die zijn jong in een zelf gemaakt holletje in de boom aan het voeren was.
We hebben de dag afgesloten met een diner van donuts. We hadden geen zin meer om uit eten te gaan en we hadden al erg uitgebreid geluncht. Morgen verplaatsen we ons naar Las Vegas voor deel twee van de vakantie.


Klik hier voor het volledige album.