Allemaal beestjes - Norris Campground, Wyoming

Allemaal beestjes – Norris Campground, Wyoming

Vanmorgen waren we lekker vroeg uit de veren. De hoop was dat we daardoor nog bij Lake Village een verlaat ontbijt met pancakes konden krijgen. Helaas bleken we (mede doordat we de South Rim Trail bij Canyon hebben gelopen) daarvoor te laat. Het uitje langs de Yellowstone River was het echter zeker waard. Wel werd maar weer eens duidelijk dat de Park Rangers niet al te veel conditie van hun medelandgenoten verwachten. Je struikelde bij de Uncle Tom’s Trail (een afdaling naar het niveau van de Lower Falls) over de borden, waarop stond dat je deze trail alleen moet lopen als je bij goede conditie bent en regelmatig rust zou nemen.
De (conditionele en visuele) verwachtingen voor dit stukje waren dan ook hooggespannen. Slechts een van de twee is uitgekomen… Gelukkig (voor ons) waren het de visuele verwachtingen die werden waargemaakt. Het plateau waar de trail (feitelijk een lange stalen trap met iets meer dan 300 treden) eindigt brengt je tot ongeveer een derde van het verval dat de rivier op dat punt maakt. Het ochtendlicht maakte het er ook zeker niet slechter op!
Het wandelingetje naar Artist Point was (op wat hinder van de enorme hoeveelheid muggen na) mooi. Dat kan ook van het uitzicht daar worden gezegd. Eenmaal terug bij de auto werden we verrast door twee wapiti herten (elk). Alleen in vorm zijn ze wat vergelijkbaar met de beestjes uit de Nederlandse duinen. De maat is namelijk Amerikaans: Denk aan een heel groot paard met een gewij van een meter hoog… Daarmee was de beestenboel echter nog niet compleet. Bij het passeren van Hayden Valley kwamen we namelijk meerdere kuddes bizons tegen. Nonchalant en kennelijk geheel gewend aan auto’s wandelen ze argeloos over de weg. Het blijven wel rare beesten. Met hun enorme kop en schouders en hun (relatief) miniatuur achterlijfje is het net alsof Popeye zich in een beestentenue heeft gehesen.
Na een half uurtje op een schommelstoel op de porch van Lake Village Lodge met uitzicht op het meer te hebben uitgerust, zijn we verder gereden naar Grant Village om te lunchen. Natuurlijk werden het een bizon sandwich en een hamburger! Op de terugweg richting de camping zijn we nog even uitgestapt bij Mud Vulcano. Hier werden we – naast alweer gekke geisers en blubberende modderpoelen – getracteerd op een regenbui, waarin uiteindelijk ook onweer bleek te zitten. Helaas bleek de bui even later ook bij de camping aan te komen. Dus hebben we lekker op tijd tijd om even een verhaaltje van vandaag te tikken, met de hoop dat het weer zo weer opklaart…


Klik hier voor het volledige album.