Geisers, stoomkolommen, modderpoelen en douches - Norris Campground, Wyoming

Geisers, stoomkolommen, modderpoelen en douches – Norris Campground, Wyoming

We hebben ze allemaal gezien vandaag. Dit ondanks dat douches natuurlijk geen soort geothermisch verschijnsel zijn. Ondanks dat het warme water (tot ruim boven de 100°) hier op de meest bijzondere manieren uit de grond komt stromen, stomen of spuiten, zijn in Yellowstone maar twee plaatsen waar je ook onder een lekkere warme straal kan gaan staan.
Sinds ons vertrek uit Jackson Hole zou dit de eerste dag zijn waarop we even onder een verfrissende straal zouden gaan staan. Maar voor we daar aan toe waren hebben we eerst nog wat geyser basins bekeken. We begonnen bij Biscuit basin en zijn afgezakt via de Midway Geyser Basin naar de Lower Geyser Basin. Hoogtepunt daarvan was toch zeker de Grand Prismatic Spring: een thermische bron met een doorsnede van 100 meter en zo’n hoge temperatuur dat het centrum blauw is, maar wanneer het water over de ‘rand’ van de bron stroomt en afkoelt thermofiele bacterieën die een andere kleur afscheiden aantrekt. Het resultaat is een soort blauwe zon, met roodoranje stralen.
Na het (net iets te late) uitstapje van gisteren, zijn we net nog even (op tijd) naar Norris Geyser Basin geweest. Het heeft een paar prachtige foto’s opgeleverd! Je wordt er (ondanks enorme hoeveelheden muggenolie) nog steeds lek geprikt, maar het was het toch wel waard.
Morgen gaan we waarschijnlijk richting Fishing Bridge. Maar nu eerst de slaapzak in, zodat we er in liggen voordat het rond het vriespunt is…


Klik hier voor het volledige album.