Zzzzzzzzzzz - Norris Campground, Wyoming

Zzzzzzzzzzz – Norris Campground, Wyoming

Brrrr. Dat was best een frisse nacht. Gelukkig hebben we goede slaapzakken bij ons. Het enige wat koud is geworden zijn onze neuzen die uit de mummies kwamen. Verder was het hier heerlijk rustig. Uitgeslapen zijn we dan ook de eerste volle dag in een van de grootste national parks van Amerika begonnen. Een rondje North Grand Loop werd het.
Na korte stops bij onder andere Roaring Mountain, zijn we voor het eerst echt uitgestapt bij Mammoth Hot Springs. Hier bouwen de warmwaterbronnen heel langzaam terrassen op in bijzondere kleuren. Het lijkt bijna alsof het niet echt kan zijn en een decorbouwer er erg rijk van geworden moet zijn. Prachtig (en enorm stinkend)!
Als we doorrijden naar Tower, valt op hoeveel bloemen in de weide staan. Het contrast met de hotsprings, die er hier en daar tussen liggen en het omliggende stukje landschap wegschroeien, maakt het allemaal nog wat meer bijzonder. Na de (enorme en lekkere) lunch bij de uitspanning die is opgericht ter ere van een van de vele jachtpartijen in Yellowstone door Teddy Rooseveld, rijden we door naar de Grand Canyon van Yellowstone. Het geweld van de natuur laat zich hier op een totaal andere manier zien. Yellowstone River perst zich een weg door een (relatief) smalle geul, wat bij de grote watervallen die bij Canyon liggen tot een ontzagwekkend tafereel leidt. Vandaag hebben we de north rim bekeken. Morgen is de zuidelijke kant aan de beurt.
Bij het vertrek richting camping zagen we redelijk dicht bij de weg een bizon in de wei liggen. Het blijven indrukwekkende beesten. Deze was blijkbaar aan zijn imago aan het werken, want hij was flink in het stof aan het rollen!
Na een korte pauze op de camping, zijn we rond zonsondergang nog even naar Norris Basin gereden. Het porcelin basin is een mooi maanlandschap met aan het begin een aantal enorme stoomgeisers. Je wordt er op dit tijdstip alleen gek van de muggen. Kennelijk overleven die het in het zure en hete water. Deze gaan we in de komende dagen zeker nog een keer uitgebreid bekijken, maar dan zorgen we er voor dat we geheel ingesmeerd zijn met muggenolie!


Klik hier voor het volledige album.