Eitje - Norris Campground, Wyoming

Eitje – Norris Campground, Wyoming

Bij het opstaan is het weer weer prachtig. Met al onze spullen in de achterbak rijden we daarom vroeg weg. Maar natuurlijk niet voor we bij Pearl Street Bagels een stapeltje bagels en lekkere koffie hebben gehaald. Het doel van vandaag is om naar Yellowstone te rijden en daar een mooie beschutte plek op een camping te zoeken. We hebben niet gereserveerd, dus daarom moeten we voor het middaguur ergens een plekje hebben (daarna loopt alles snel vol).
Dat lukt op Norris Campground. Op plaats 57 prikken we onze nieuwe tent op en plaatsen we de voor beren ‘eetbare’ spullen op in de bij de plek horende bearbox. Onderweg hebben we langs de weg al een hoop mooie en rare dingen gezien. Tijd dus om de omgeving verder te verkennen.
Omdat het al middag is, blijven we een beetje in de buurt en besluiten we naar de bekendste attractie te gaan: Old Faithful. Vernoemd naar zijn stiptheid, deed hij bij ons zijn naam geen eer aan en kwam hij ruim 5 minuten na de maximale bandbreedte op stoom. Het is een bijzonder gezicht. We hebben de rest van de middag gespendeerd aan het verkennen van het terras waar Old Faithful onderdeel van uitmaakt. De geisers, fumaroles en hotsprings zijn erg vreemde fenomenen. Niet alleen visueel is het een belevenis, ook voor de neus is het een hele gewaarwording. De boventoon voert hier de rotte-eierengeur van zwavel. Het contrast in geuren is wel vrij groot: het ene moment ruikt het dennennaaldenfris en het volgende moment krijg je een warme walm zwavel door je neus.
Op de terugweg naar de camping kwamen we een uit Yosemite bekend verschijnsel tegen: een rij auto’s die op een willekeurige plaats in de berm gezet zijn, met in beide richtingen een korte file en chaos van mensen met fototoestellen. Kort gezegd betekent dit, dat er een (of meer) dier(en) te zien is. In dit geval was het echt een bijzonder dier: op een (gelukkig) vrij grote afstand was nog net een grizzlybeer te zien.


Klik hier voor het volledige album.