Stad'en - San Francisco, California

Stad’en – San Francisco, California

We zijn redelijk op tijd op en besluiten bij Farm Table te ontbijten. We hebben online allemaal goede reviews gelezen, dus we zijn benieuwd. De koffie is er heerlijk en de broodjes zijn ingenieuze combinaties en bovenal lekker.
Voor de verandering gaan we vandaag wandelen. Gelukkig zijn er hier genoeg heuvels om onze geoefende wandelspieren op de proef te stellen.
We stappen vanuit Nob Hill naar Russian Hill. Onderweg komen we een erg goede ijswinkel tegen (Svensen) en wandelen we uiteindelijk via de (onbegrijpelijke) gekte bij Lombard Street naar de over-toeristische Fisherman’s Warf. Bij de haven is het erg druk en we voelen ons daar na de afgelopen weken in de rust en de ruimte duidelijk niet op onze plek. We rijden daarom met de trollybus terug naar Union Square.
Na een klein dutje in de kamer, komen Maaika (het nichtje van Hanneke) en haar vriend Andrew ons ophalen voor een drankje in de stad. Het is erg gezellig.
Als we terugkomen bij het hotel moeten we langs een afzetting. Je weet wel: zo’n geel plastic lint met Police Line – Do Not Cross er op… De portier van ons hotel weet te vertellen dat uit het hotel aan de overkant van de straat van de een-en-twintigste verdieping een man uit het raam is gesprongen. Ugh…