SONY DSC

Bear alert – Yosemite, California

De hoogtemeters van vandaag hebben we wel weer gemaakt. 823 meter – ofwel 2,5 keer de Eiffeltoren – hebben we gemaakt om vanuit het dal naar de bovenkant van de Upper Yosemite Falls te wandelen. En eigenlijk is dat het meest interessante wat over deze wandeling te vertellen is. De vergezichten over het dal zijn ok, maar ook niet meer dan dat. Het beeld op de waterval is ongeveer halverwege de wandeling het mooist. En dat is het wel zo’n beetje.
Met andere woorden: de Yosemite Falls Trail is niet echt een aanrader. We hebben vandaag wel weer een ijking van onze snelheid gedaan. Het blijkt vrij consequent dat we van de hogere schatting van de trail door de NPS ongeveer de helft van de tijd nodig hebben.
Als we terugrijden is er net weer een kleine opstopping bij de kruising bij Crane Flat. Blijkbaar is de beer er weer. We stappen toch nog even uit om te kijken of we nog een betere foto van de beer kunnen maken. Als we bij de standaard kijkplaats aankomen blijkt de beer echter net de bossen ingelopen te zijn. Als we teruglopen kijkt Alwin nog even het bos in en ziet daar de beer lopen. Direct camera weer tevoorschijn gehaald. Het duurt ongeveer 3 minuten voordat we in plaats van met zijn tweeën met een hele groep het bos in staan te turen. Wij hebben alleen gezien dat hij in een greppel of andere verlaging is gewandeld en laten de door ons veroorzaakte toeloop voor wat het is…
Bij terugkomst op de camping zien we nog twee beren… Een daarvan, een wat kleinere zwarte beer, rent vlak voor de auto langs vanuit de camping naar de bosrand ten noorden van de camping. We zijn dan ook wat meer alert op het opruimen van het eten in de bear locker.
Het is alweer de laatste nacht in de tent, want morgen rijden we via Ripon, waar de oom van Hanneke woont, naar San Francisco voor de laatste drie dagen van de vakantie.