Fris hier... - Mammoth Lakes, California

Fris hier… – Mammoth Lakes, California

Tja, de temperatuur blijft ons de laatste dagen een beetje bezig houden. Ondanks dat het in Death Valley nog niet exceptioneel heet was, was het er zeker warm genoeg om je voeten aan het hete zand te branden. Daarom zijn we vanmorgen op tijd uit de veren gegaan om naar de Sand Dunes te gaan kijken. Deze rariteit in een westelijke hoek van de vallei is in het morgenlicht de moeite waard. Gelukkig kunnen we door het vroege tijdstip ook de slippertjes aanhouden bij onze wandeling. Na een uurtje in het zand spelen zijn we klaar met kiekjes maken en wordt het inmiddels toch weer zo warm dat het zand aan je voeten begint te branden… Tijd om verderop te gaan kijken.
Na de dubbele pas uit Death Valley draaien we in noordelijke richting en rijden we met tussenstops in Lone Pine – heerlijke koffie en waanzinnige smoothies – en Bishop – Nederlandse bakker Erick Schat met eindelijk eens brood hier wat de moeite is – naar Mammoth Lakes. Daar is op Mammoth Mountain RV-park nog precies 1 plek voor een tent over. Ideaal!
Na het opzetten van de tent op een heerlijk schaduwrijke plek rijden we met de auto naar boven, omdat we Devils Postpile wel eens willen zien. We horen bij de receptie van de camping dat we het laatste stukje met een pendelbus moeten en gewoon bij het activity center kunnen parkeren. Kleine verrassing: hier wordt nog geskied. In t-shirts en shorts… Op natuurlijke sneeuw… Best een beetje bizar!
Met een kaart je voor de busrit op zak dalen we vervolgens naar het volgende dal af. De bossigheid is voor ons een prettige afwisseling. De Devils Postpile is eigenlijk niets anders dan een verzameling basaltkolommen die in de laatste ijstijd tevoorschijn zijn gekomen. Het is een raar gezicht. Het is net alsof iemand kaasstengels van steen omhoog heeft gezet. Van bovenaf ziet het er uit als een tegelvloer van (voornamelijk) zeshoekige tegels. Alleen dan wel van tientallen meters dik…
Omdat het al laat begint te worden en we trek hebben gekregen besluiten we niet nog door te rijden naar de Rainbow Falls. We steken gewoon, net als alle buren, in het fire-danger-is-high-today gebied onze barbecue aan en bakken onze worstjes bruin. Toch maar een truitje erbij aan trekken, want het koelt hier ‘s nachts af naar maar een paar graden boven nul.
Oeh, bijna vergeten: de campground heeft een resident bear. We hebben dus een bearlocker voor alles wat enige geur heeft. Het is dus erg geruststellend dat we misschien zelf ook wel een beetje naar gerookt vlees ruiken nu…