Heet is heet - Furnace Creek, Nevada

Heet is heet – Furnace Creek, Nevada

Na een tweede shopfest gisteren – die we hebben afgesloten met een buffetdiner in Paris en een gokje aan de one-armed-bandit – reden we vanmorgen met toch enige opluchting weg uit Las Vegas. Het was leuk, maar ook zeker lang genoeg. Voor Alwin, die hier 14 jaar geleden ook is geweest, bleef het verbazen hoeveel de Strip in die tijd is veranderd. Vroeger was de strip een grote plaat asfalt, tegenwoordig is hij afgezet met palmbomen, zijn er een heleboel nieuwe hotels bij en is het accent van gokken toch wel wat verschoven naar de theatervoorstellingen.
Maar goed, zoals gezegd waren we er niet rauwig om dat we weer naar een nieuwe bestemming gingen. De komende week gaan we voor Alwin verder in de rerun. Eerst naar Death Valley, dan naar Yosemite en afsluitend naar San Francisco.
Death Valley is het warmste plekje van Amerika. Nu ja, normaliter dan… Bij aankomst op Dante’s View was het een zeer aangename temperatuur, met een frisse wind. Het uitzicht op de zoutvlakte (en bijna op Bad Water) is nog altijd prachtig. Het is wel jammer dat het vandaag erg heiig is. Daardoor is de overkant van de vallei nauwelijks te zien. Dit is jammer, omdat dan het hoogste en laagste punt van Amerika in één beeld te vatten is.
Ook Zabriski Point blijft met zijn vlaflip-rotsen mooi. We ontkomen natuurlijk niet van een ritje naar Bad Water, het laagste punt van Amerika. Het antieke water wat uit de rotsen zorgt voor een bijzonder locaal milieu, door de extreme zoute omgeving. Toch leven er in het water kleine larven, torretjes, en andere kleine kruipers. We lopen nog even de zoutvlakte op en het is opvallend hoe dicht het water onder het oppervlak ligt. Als we op het ‘pad’ een klein beetje het zout opzij duwen komt al meteen de glinstering tevoorschijn die hoort bij natte grond.
Op weg van Bad Water naar Furnace Creek Ranch – onze overnachtingsplaats – rijden we via de Artists Pallet Scenic Drive. Erg mooi! Zoveel verschillende kleuren op relatief zo’n klein stukje rotswand.
De Ranch is erg veranderd ten opzichte van Alwin’s geheugen. De oude twee verdiepingshoge gebouwen hebben plaats gemaakt voor cabins. Daarnaast is het zwembad nu wel in gebruik en is er een tennis- en golfbaan bij gekomen. Al snel plonsten we in het water. Heerlijk! Wel een grote kans op verbranden. Gelukkig is het nog niet zo heet als eerder deze week bij Lake Mead… We sluiten de avond af met een lekkere biefstuk in het locale steakhouse.