Koersen - Las Vegas, Nevada

Koersen – Las Vegas, Nevada

Na de korte nacht van gisteren hadden we er vannacht nog een… Gisterenavond waren de koeien van de buren van de camping al in de corral van de paarden van ‘onze’ ranche geweest om het voer van de paarden te stelen. Midden in de nacht hebben ze echter ook het provisorisch gerepareerde hek gesloopt, waardoor het vroeg al een drukte was bij de RV van de buren. De buurman is namelijk bevriend met de eigenaar en fungeert tijdens zijn vakantie als de klusjesman. Van hem komen de meeste structurele verbeteringen aan de campground. Het is gelukkig wel een gezellige drukte, dus we storen ons er niet aan. De buurvrouw blijkt per ongeluk oordruppels in het oog van Randy (de wrangler) te hebben gedaan, wat voor de nodig commotie heeft gezorgd (“no problem with your earballs now”). Na ons ontbijt (wat bijna uit de kom gestolen wordt door Blue, de tentkat), is het dan echt tijd om de boel te pakken en de reis te aanvaarden richting Valley of Fire State Park.
Na een hartelijk vaarwel en de uitwisseling van gegevens met de buren stappen we in onze stoffige auto voor een stevig ritje. In verband met de wegafzetting bij Zion rijden we over de zuidelijke route. Gedurende de dag zien we rustig aan de buitentemperatuurmeter van de auto steeds verder oplopen. Toppunt is 45°, bijna twee keer zoveel als in het door een ‘hittegolf’ geteisterde Nederland. Alles is relatief zullen we maar denken…
Na behoorlijk wat uren en mijlen komen we uiteindelijk aan bij de Valley of Fire. En hij valt enorm tegen. Niet dat het er niet mooi is, maar na de afgelopen dagen in de Paria Canyon Wilderness is het gewoon net niet van hetzelfde niveau. Als we dit op de heenweg hadden gedaan, hadden we het waarschijnlijk wel interessant gevonden. We besluiten daarom om een duik te nemen in Lake Mead en daarna de tent op te zetten op een bij Boulder gelegen camping in de Lake Mead National Recreation Area. Lake Mead heeft wel een beetje een stenig strandje, maar de verkoelende werking van de duik maakte dat zonder meer goed. Het opzetten van de tent ging echter niet zo goed. De bovengrond leek goed, maar nadat de haring er 2 cm inzat liep hij steeds vast op stenen in de ondergrond. In praktische zin was de tent – zeker met de zeer sterke wind – niet goed op te zetten. We besluiten daarom om maar even naar de Hooverdam te rijden en na een snelle blik daarop door te rijden naar Las Vegas. Dan maar een nachtje eerder in een hotelbed slapen.
Omdat we vinden dat we wel een extraatje hebben verdiend, regelen we bij de incheck een upgrade naar een junior suite. We hebben nu dus een kingsize bed, een zithoekje, een werktafel, een koffie/thee/drankenhoek, een ruime badkamer (met dubbele wastafels) en een strijkbout. Best relaxed. Na een eenvoudige hap en een avondwandelingetje door een koele 35° langs de strip zijn we nu wel moe. Morgen maar naar het zwembad en shoppen in de outlet…