Even iets anders - Paria Canyon Guest Ranch, Utah

Even iets anders – Paria Canyon Guest Ranch, Utah

Hehe, drie keer is gelukkig nog steeds scheepsrecht. Als tweede balletje kwam eindelijk nummer 4 – het nummer wat we nu voor de derde dag hadden – uit de trommel rollen. We mogen dus naar de Coyote Buttes North om de Wave te bekijken.
Een duidelijke opsteker na gisterenavond. Op verzoek van Alwin’s ouders blijven we ‘gewoon’ op vakantie om het leven te vieren.
Omdat we even aan iets anders toe zijn dan hitte en verre of ingewikkelde wandelingen, rijden we vandaag – voor de derde keer alweer – de Houserock Valley Road op. Met als nieuwe ervaring dat we hem dit keer helemaal af gaan rijden. Na het stukje zand, waar Alwin inmiddels behoorlijk bedreven over heen scheurt, kunnen we daarom nog een ruim half uur genieten van de scheur in de grond waar we doorheen rijden. Bij de condor-uitzet-plaats slaan we rechtsaf de 89a op, om vervolgens bij Jacob Lake links te gaan. Met weer aardig wat kilometers op de teller zetten we de motor uit op 8800 foot hoogte in Grand Canyon National Park – North Rim.
Het is hier aangenaam. De temperatuur is hier maar 25° in de zon en de hoeveelheid mensen is uitermate beperkt. Na een korte wandeling naar Bright Angel Point, kunnen we even genieten van het uitzicht. En dat uitzicht is misschien wel mooier dan vanaf de zuidelijke kant. Het verschil zit voornamelijk in de wand: aan de zuidkant is het vrijwel één wand die naar beneden gaat met hier en daar een uitsteeksel. De noordkant wordt juist gevormd door allemaal in de canyon uitstekende landtongen.
Het is vandaag behoorlijk helder en we kunnen dan ook perfect de South Kaibab-trail zien. Deze hebben we vorig jaar gelopen.
Na een lunch met verse (en zelfgebakken) pancakes maken we ons klaar voor de terugrit. Dit keer rijden we over Kanab, omdat we nog wat boodschappen moeten doen.
Zo snel eten en dan zo snel mogelijk de spullen klaar maken voor morgenochtend. We moeten om ongeveer 5 uur op om op het goede tijdstip bij de Wave aan te komen…