Bekend terein - Paria Canyon Guest Ranch, Utah

Bekend terein – Paria Canyon Guest Ranch, Utah

Na een verbazingwekkend goede nachtrust in onze eigen tent, met een overeind blijvende binnentent, hebben we voor het eerst deze vakantie een beetje rustig aan gedaan in de morgen. De lijm/stiksel-oplossing heeft zich goed gehouden.
Met de tent opgerold achterin zijn we vandaag naar bekend terein gereden: de Paria Canyon Wilderness Area. Dit ligt net ten westen van Wahweap bij de Glen Canyon National Recreation Area.
Het is eigenlijk maar een kort ritje. En ook een prachtig ritje. De verandering van de kleuringen in de rotsen zorgt ervoor dat de hele rit iets anders te zien is. We stappen uiteindelijk uit bij de Paria Canyon Guest Ranch. Dit ligt vlak bij het Ranger Contact Station van de BLM. Best makkelijk aangezien we de komende paar dagen in deze omgeving gaan wandelen.
Bij het opzetten van de tent komen we nog wat territoreale Duitsers tegen, die een variant op de “dass ist mein kaul” zin proberen. Gelukkig zijn we bedreven in het negeren van dergelijke tactieken.
Nadat de tent staat gaan we nog even een paar dingen in de buurt bekijken. In eerste instantie Yellow Rock. Het is een mooie wandeling, maar door de 38° en strakblauwe lucht is het ook een zware wandeling. De klim naar boven zorgt bij ons beiden voor stevig bezwete schouderbanden van de rugzakken. Het uitzicht is echter de moeite waard.
Na de klim naar beneden, die wellicht nog wat listiger is dan naar boven, rijden we over de Cottonwood Road terug naar de o zo gladde UT-89. Daar nemen we nog een afslag en miniatuur wandeling naar de Toadstool Hoodoos. Dicht bij de snelweg, maar zo mooi!
We besluiten de dag met een pastasalade en krijgen nog even voor het heimwee gevoel de extreem aanhalige Ranch-kat op bezoek. Nu snel pitten, morgen moeten we namelijk om 7:30 in Kanab zijn. We gaan namelijk met gids naar de White Pocket en de Coyote Buttes South.