Kizzy en Baily - Estes Park, Colorado

Kizzy en Baily – Estes Park, Colorado

Een wat ongewoon begin van de dag. We hoefden niet vroeg uit bed, want we hadden een blind date. Op ons gemak hebben we ontbeten en de RV losgekoppeld. Om 10 uur was het dan zover: we zouden onze dates zien. Hanneke had een date met Kizzy, Alwin met Baily. Twee middelgrote bruine paarden waarmee we onder begeleiding van Alan – een doorgewinterde cowboy – een uur door Rocky Mountain National Park gingen rijden.
Voor Alwin is het de eerste keer op een paard, Hanneke had al een paar keer op zo’n viervoeter gezeten. Het is een leuke rit. Het valt wel op dat erg veel van de naaldbomen dood zijn. Alan legt uit dat dit het gevolg is van depijnboomkever. In sommige delen van het bos waar de paarden ons doorheen dragen is 80% van de bomen dood. Het kevertje houdt hier stevig huis…
Aan het einde van de rit doorkruisen we de Colorado te paard om bij de manege (corral) aan te komen. Na een foto en een klopje op de halzen van de paarden gaan we naar ons vakantiewerkpaard, die ons via de Trail Ridge Road – de hoogst gelegen weg in de Verenigde Staten – over de Fall River-pas sleurt. We stoppen onder andere bij het Alpine Visitors Center – op ruim 3500 meter – en Rock Cut View Area. Bij Forest Canyon View Area zien we twee groepen elanden rustig grazen.
De rook is vandaag helemaal uit de lucht, dus we hebben zowel op hoogte als beneden in het dal prima zicht op de bergen. Aan het einde van de middag komen we uiteindelijk aan bij ons laatste RV-park van deze vakantie: Spruce Lake RV Park. Het ligt net buiten het National Park en is voorzien van een verwarmd zwembad en bubbelbad. Dat het zwembad verwarmd is, is nu geen overbodige luxe. De temperatuur daalt hier ‘s nachts nu al naar ongeveer 5°C en in de komende weken daalt die onverbiddelijk tot onder het vriespunt. Deze camping sluit ook al eind september, daarna wordt de kans op sneeuwstormen te groot… Met op dit moment temperaturen overdag rond de 25°C is dat bijna niet voor te stellen. We zijn dus net op tijd.