Stoffige boel hier - Bryce Canyon City, Utah

Stoffige boel hier – Bryce Canyon City, Utah

Wandelen. Dat hebben we deze vakantie al vaker gedaan, dus we zijn inmiddels geoefende traillopers. Op aanraden van de Visitors Center Volunteer zijn we aan de slag gegaan met de Figure 8-trail. Het is in feite een uit drie andere trails samengestelde trail, namelijk de Queens Garden, de Pee-ka-boo en de Navaho Loop trails. De afstand is 10,2 km (6,4 mi), dus het is een lekker ochtendje doorstappen.
We blijken om 9 uur (voor ons toch echt aan de late kant) net de eerste shuttlebus gemist te hebben. Als blijkt dat de volgende pas een halfuur later komt zitten we binnen 5 minuten in de RV en rijden we zelf maar naar Sunset Point.
Ondanks dat hij bij de strenuous hikes – de hoogste categorie in Bryce Canyon – staat is het niet echt een zware of moeilijke tocht. Overal zijn goed onderhouden, brede paden. De hike is onvergelijkbaar veel makkelijker dan onze eerdere in The Needles.
Het enige wat we een nadeel aan het pad vinden, is dat het zand volledig tot stof is gereden door de paarden. Gedurende het rondje kleeft er dan ook steeds meer oranje/rood stof aan onze schoenen en benen.
Wat ons tijdens de wandeling opviel was dat het zand waar je op loopt bijna tastbaar de oude resten zijn van de rotsen om je heen. De hoodoos – zo heten de kolommen van steen – lijken zo’n broos oppervlak te hebben dat je het gevoel krijgt dat je niet te hard moet niesen, want dan valt de boel om. Het is een indrukwekkend, soms bizar landschap, waarin steen en planten en dieren een bijzondere samenwerking hebben gevonden. Vinden we het mooi? Dat dan ook weer niet… We hebben hier met plezier gewandeld en waren wel onder de indruk van de formaties, maar hebben naar onze smaak mooiere dingen gezien.
Alhoewel er zo’n 4-5 uur voor de wandeling stond, waren we verrassend genoeg al in 3 uur klaar. Bij de andere parken was ons juist opgevallen dat je behoorlijk moest doorstappen om in de buurt van de laatst aangegeven tijd aan te komen. Na een middagje niksen – de was doen, douchen, boekje lezen – zijn we op aanraden van de Trotter reisgids richting het restaurant van Bryce Canyon Pines afgereisd (ongeveer 3 mijl vanaf de camping richting Zion). Een aangenaam restaurant met typische ‘diner’ banken en een goede keuken. Ze staan vooral bekend om de ‘home made pies’, dus daar moesten we een gaatje voor over laten. Omdat we na het eten toch behoorlijk vol zaten, hebben we samen een stuk lemon cream pie gedeeld en een stuk banana blackberry cream pie ‘to go’ meegenomen om later op te smikkelen.