Antelope Canyon - Wahweap, Arizona

Antelope Canyon – Wahweap, Arizona

We wilden ook nog een beetje aan onze rust toekomen deze vakantie. Daarom hebben we vandaag maar één ding op het programma staan: Antelope Canyon. Dit is een slotcanyon vlak bij Page. We waren van te voren deze canyon via internet op het spoor gekomen en hebben er geen spijt van dat we er vandaag de tijd voor hebben genomen. Het is een schitterende smalle canyon, die over 99% van de dagen droog staat. Alleen als het (hard) regent wil er wel eens water door deze canyon stromen. De modder die dan door de canyon wordt geduwd schuurt dan prachtige vormen uit in de wanden.
Op aanraden van onze reisgids gaan we direct naar de entree van de canyon om onze toegang te kopen. Daarna wordt je – afhankelijk van wat voor rondleiding je wilt – doorverwezen naar een gids. Wij kiezen voor de twee uur durende photo tour. Uiteindelijk blijken we de enige twee te zijn die dit gaan doen, dus dat komt mooi uit: we hebben de gids voor onszelf.
De canyon hebben we echter niet voor onszelf… In totaal lopen er als wij er zijn minimaal zes andere (grote) groepen door de canyon. Gelukkig letten de gidsen allemaal goed op en zorgen ze dat iedereen de kans heeft om goede foto’s te nemen. En dat lukt ons goed. In de kleine twee uur dat we binnen zijn hebben we samen meer dan 350 foto’s gemaakt. Het is wel even rommelen om de juiste sluitertijd/diafragma verhouding te vinden, maar het resultaat mag er (vinden we) zijn.
Na een verlate Navajo Taco als lunch, rijden we naar het strandje vlak bij de camping om een frisse duik te nemen. De avond sluiten we American style af met een barbecue.