Amerikanen en hoefijzers - Wahweap, Arizona

Amerikanen en hoefijzers – Wahweap, Arizona

De afgelopen tijd is ons iets opgevallen in onze Woodall’s campinggids. Eigenlijk iedere camping, hoe klein ook, heeft bij de faciliteiten horseshoes staan. Eerst dachten we dat er een smid aanwezig zou zijn om het ros weer van nieuwe ijzeren stappers te voorzien. Het blijkt anders. In dit geval wordt de Amerikaanse variant op jeu-des-boulesbedoeld. Je weet wel: een paal, een stapeltje hoefijzers en wie de meeste om het paaltje gooit heeft gewonnen…
Onze RV heeft ons vandaag naar Glen Canyon National Recreation Area gebracht. Een meer met een ‘kustlijn’ die net zo lang is als de hele kustlijn van de Verenigde Staten aan de Pacific. Wat je hier kan doen: recreëren, en dan voornamelijk op en om het water. Glen Canyon wordt voornamelijk gevoed door de Colorado die na de dam ook weer ‘doorstroomt’.
Toch hebben we er vandaag voor gekozen om niet in het meer zelf te gaan zwemmen. Na een duik in het zwembad van het resort zijn we naar een andere horseshoe gegaan dan je op de camping tegen komt: Horseshoe Bend. Geheel tegen de verwachting niet een Navajo, State of National Park, dan wel Monument. Gewoon een klein parkeerplaatsje langs de weg en daarna een stukje lopen.
En als je langs de rand staat begrijp je niet waarom dat zo is. Voor iedere halve steen die er anders uitziet is hier wel één van bovenstaande parken opgericht, maar voor misschien wel het mooiste stuk van de Colorado wat we tot nu toe hebben gezien moet je verdacht goed opletten als je de bordjes niet wilt missen.
Een boel foto’s later zijn we nog even naar Lone Rock binnen Glen Canyon NRA gegaan. Dit is een strandje waar je met je auto op het strand mag blijven camperen. Het is echter wel op eigen risico: gisteren schijnen al twee RV’s tegen hoge kosten te zijn losgetrokken uit het zand. Hoe verleidelijk het dus ook is om hier nog een nacht te gaan staan, we doen het toch maar niet.