South Kaibab Trail - Grand Canyon Village, Arizona

South Kaibab Trail – Grand Canyon Village, Arizona

Na het ontbijt zijn we vroeg op pad gegaan. We wilden namelijk gedeeltelijk een trail in de Grand Canyon lopen. Eerst wilden we de Bright Angel Trail gaan lopen, maar op aanraden van een vriendelijke mevrouw bij het visitorscenter werd het uiteindelijk South Kaibab Trail. Bij aankomst bij het beginpunt van de wandeling stonden een aantal borden met waarschuwingen over dat je wel voldoende water mee moet nemen en dat je dood gaat als je dat niet hebt. Fijn bericht aan het begin van een ochtend gezellig wandelen.
Met de ‘drinkzak’ van Alwin hadden we in ieder geval genoeg water bij ons, dus zorgen over onvoldoende water hadden we niet. De trail is behoorlijk goed te doen. Ondanks dat er bij de omschrijving staat dat het stijl klimmen is, viel dat in verhouding tot de wandeling in The Needles erg mee. Het pad is duidelijk en afgezet. Ook waren ze nu op stukken bezig om het pad te onderhouden. Gezellig met de hand langs de afgrond met een drilboren en pneumatische beitels aan de berg rossen, waarna je de brokstukken gebruikt om het pad te verstevigen.
Het is een mooie trail. We kwamen onderweg een aantal Rangers tegen. Ze spreken zo veel mogelijk mensen aan om erachter te komen of ze niet te veel gaan doen. Naast het prachtige uitzicht zien we vandaag ook weer dieren. Squirrels, een aantal turkey vultures en een hele grote vlinder. Dit blijkt een Swallowtail te zijn. Knalgeel met zwarte tijgerstrepen en een spanwijdte van ongeveer 25 cm. Een prachtig beestje.
Toen we het wel ver genoeg vonden hebben we in de (schaarse) schaduw wat gegeten en zijn we na even uitrusten – en genieten van het uitzicht – omgedraaid en omhoog gewandeld. Dit viel ons alleszins mee. We hadden bij de afdaling allemaal zwoegende, zwetende mensen naar boven zien gaan. Wij leken daar minder last van te hebben. Toch handig op dit soort momenten dat je gewend bent wat beenkracht te leveren.
Aan het einde van de middag kregen we een bui over ons heen, met meer dreigende wolken op nog enige afstand. We besloten daarom van de (lange) rit naar Desert View af te zien.