Hier komt de storm - Monument Valley, Utah

Hier komt de storm – Monument Valley, Utah

Vanmorgen waren we er (vanzelf) vroeg bij. Het resultaat: we reden om half acht van Roughlock weg richting Monument Valley. Het is een prachtige rit, die in korte tijd veel verschillende landschappen laat zien. Van het landschap wat we van The Needles kennen, tot (redelijk) sappige graslanden en uiteindelijk de dorre vlakte van Monument Valley.
Eigenlijk is Monument Valley wat overblijft als de canyons zoals we die in The Needles zagen goeddeels zijn geërodeerd. Alleen een paar sterke rotsformaties laten nog zien wat voor hoge gesteenten er op deze plek ooit waren. Ondanks dat het ‘weer een setje rotsen’ is, waren we onder de indruk toen we de vallei inreden.
We waren door onze flitsstart al rond elf uur bij de camping die we hadden uitgezocht. Hierdoor was er genoeg tijd om nog wat bij te komen van gisteren en wat kleine huishoudelijke dingen – zoals een wasje – te doen. Na een duik in het (indoor…) zwembad en een aantal pagina’s lezen zagen we dat de wolken die eerder op de dag nog op de achtergrond lagen inmiddels erg dichtbij gekomen waren. Van mooie plaatjes van het avondlicht zou het daarom niet komen.
Toch werd het een spectakel. Bij het parkeerterrein van het park van Monument Valley aangekomen, leek de bewolking met buien op afstand te blijven. Na wat plakboekplaatjes van de rotsformaties belandden we op het terras van het restaurant, waar we met een ijsje in de hand genoten van het uitzicht.
Voor zolang het duurde… Na een kwartiertje zagen we op enige afstand enorme stof- en zandwolken aankomen. In een paar minuten was er van de enorme rotsen hooguit een vage omlijning te zien. Ondanks dat we hadden gehoopt op een prachtige zonsondergang was dit minstens zo spectaculair! Het leverde ook een paar prachtige foto’s op. Om niet zelf volledig gezandstraald te worden zijn we snel naar de RV gevlucht en hebben we daar in ongeveer een halfuurtje de storm uitgezeten.
Gelukkig hadden we nog eten in de koelkast staan en hebben we met een rustig spelletje Carcassonne de avond afgemaakt. Nu maar hopen dat vannacht de bewolking een beetje wegtrekt, zodat we morgen en overmorgen van de Grand Canyon kunnen genieten!