Geen wolkje aan de lucht - Moab, Utah

Geen wolkje aan de lucht – Moab, Utah

De warmte van gisterenavond is als we wakker worden redelijk goed uit de RV verdwenen. Ondanks dat belooft het een warme dag te worden: er is boven ons letterlijk niets dan strakblauwe lucht te zien. Vandaag staat Arches National Park op het programma. Bij de aankomst bij Arches direct maar de “America the beautiful”-pas gekocht: het is immers nog lang niet het laatste National Park wat we gaan bezoeken.
Daarna is het even werken voor ons campertje. Het is een stevige klim om het park in te komen. We besluiten om eerst min of meer in een keer door te rijden naar het begin van de trail naar Delicate Arch. Toch kunnen we het onderweg niet laten om zo nu en dan even uit te stappen om een foto van het prachtige landschap te maken.
Aan het begin van de trail staat een oude, vervallen ranch, waarbij vlak in de buurt een aantal prehistorische rotstekeningen zijn te zien. Daarna is het toch echt een kwestie van wandelen.
Het is een uurtje lekker doorstappen, maar dan heb je wel wat. Delicate Arch is een prachtig ding om te zien. Zoals de naam al doet vermoeden is deze natuurlijke brug dun en ziet hij eruit alsof hij bij het minste om zou kunnen vallen. Na de terugwandeling zijn we nog even doorgereden naar Devils Garden om de korte trail naar Tunnel Arch en Pine Tree Arch te wandelen. Ondanks dat dit redelijk dicht bij de andere trail ligt zijn de rotsen hier heel anders. Massieve formaties bij Delicate Arch en (relatief) dunne stenen schijven naast elkaar bij de Devils Garden.
Tijdens de terugrit zijn we nog even uitgestapt bij Balanced Rock. De naam is voldoende uitleg… Het was zo een volle dag, met veel beelden om (letterlijk en figuurlijk) te verwerken. Na een frisse plons in het zwembadje kunnen we nu dan ook lekker gaan tukken.