Sewer donut - Moab, Utah

Sewer donut – Moab, Utah

Een camper heeft zo zijn voordelen. Een zelf gebakken croissant is best lekker en onze oven doet het prima. Hij begint ook al echt te wennen; zelfs het klepperen van het horraampje tijdens het rijden klinkt inmiddels als een huiselijk potten-en-pannen-geluid. Na het ontbijt zijn we vanmorgen redelijk vroeg van onze idyllische camping vertrokken richting Moab. Er was geen wolkje aan de lucht, dus het was een kwestie van tijd tot het serieus zou gaan opwarmen. Na een paar uur sturen kwamen we bij het kruispunt van highway 128. Volgens de kaart een scenic route en een aanrader volgens Hanneke’s ouders.
En het is ook een prachtig parcours! Dwars door de eerste echte rode rotsen door het begin van de canyon die de Colorado heeft uitgesleten in de millennia. Af en toe was de weg wel een tikje smal voor onze RV, zeker als er tegenliggers waren.
Aan het einde van deze rit hebben we voor het eerst getankt. De gallons tikten lekker weg, dus gelukkig kost benzine hier niet overdreven veel (en staat de dollar ook nog eens laag).
Bij het inchecken op Archview kregen we een bijzondere vraag: “Do you guys have a sewer donut?” Sorry? Een wat? Dat blijkt een soort stop ring die je om de rioolslang heen doet om te voorkomen dat die bij het lozen van de wc en afvalwater “the gardenhose thing” gaat doen. Weer wat geleerd…
In de middag zijn we naar Dead horse point State Park gereden. Dit park staat bekend om haar prachtige uitzicht over een scherpe bocht in de Colorado. Het is ook schitterend! Op foto is het (bijna) niet goed te vatten. De rit naar beneden (terug naar de camping) was ook erg mooi.
We hebben de dag op zijn Amerikaans afgesloten met een BBQ. Morgen: Arches.