Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park

De Valley of Fire ligt op een uur rijden aan Lake Mead NRA. Het is het oudste State Park van Nevada – ingesteld in 1935. Haar ligging (relatief) dicht bij Las Vegas zorgt er voor dat het park veel wordt bezocht door dagjesmensen die even weg willen uit de gokgekte.
Het park is een verzameling aan kleurschakeringen van de rotsen in het rood-gele spectrum, met af en toe witte, roze en paarse banden er doorheen. Ondanks de onherbergzaamheid van het landschap heeft de nabijheid van de (toen nog stromende) Colorado in plaats van het huidige Lake Mead al sinds de prehistorie gezorgd voor gebruik en bewoning van deze omgeving.

De doorgaande weg door het park heen voert langs rode rotsen met zeer veel kommetjes en boogjes en vormen er in. Naar ons idee is dit het minder mooie deel van het park. De absolute highlight van het park is namelijk de scenic drive. Zodra je voorbij het (leuk opgezette) visitor center bent springen de kleuren op je af en bevind je je in een van de meest kleurrijke rotsgebieden in de Verenigde Staten. Absolute hoogtepunten zijn de Fire Wave (door veel mensen bezocht, maar toch door veel mensen niet gezien…) en Crazy Hill.

De eGuide van Isabel en Steffen Synnatschke geeft duidelijk de hoogtepunten weer. Let wel: om deze handleiding goed te kunnen gebruiken heb je eigenlijk een GPS-apparaat nodig.

Officiële website