Snow Canyon State Park

Snow Canyon State Park

Snow Canyon is een wat kleiner state park in Utah, vlak bij St. George. Het is een aardig stoppunt tussen Zion NP en Las Vegas en een prima uitvalsbasis als je een bezoek wilt brengen aan het Kolob Terrace gebied van Zion NP (ongeveer 40 mijl rijden over voornamelijk de interstate 15).

Snow Canyon bevat op een relatief klein oppervlak veel dingen die toeristen naar Utah trekken. Er is slickrock in rood, wit en geel, er zijn versteende duinen, er zijn zandpaden door woestijnvelden met crypto crust. Daarnaast is als bijzonderheid een aantal lava putten te zien, waarvan je twee in kan klimmen (de een redelijk eenvoudig toegankelijk, de ander duidelijk voor mensen zonder hoogtevrees).

Is Snow Canyon SP uitzonderlijk mooi? Nee. Het is een goed ingericht, klein park met een paar interessante zaken die het bezoek waard zijn als je er per ongeluk in de buurt bent, of een uitvalsbasis zoekt voor de Kolob Terrace van Zion.
Wat het park vriendelijk maakt is de goede camping (met douches en desgewenst hookups voor de RV), de mooie (maar niet heel erg zonbeschutte) kampeerplekken en de kolibries. Er is ook minder ‘vriendelijke’ wildlife aanwezig: tijdens ons bezoek zien onze campingburen een tarantula en zien we zelf een dode schorpioen. Met andere woorden: schoenen in de auto laten en tassen en de binnentent helemaal dichtritsen als je met een tent reist.

Officiƫle website