Horseshoe Bend Scenic View

Horseshoe Bend Scenic View

Prachtige bocht in de Colorado die bijna geheel op zichzelf terugslaat. Je kan hem vanaf de weg (US89) niet zien en je rijdt voorbij de parkeerplaats als je een keer knippert met je ogen. En dat is zonde, want dit is de goedkoopste plek (gratis…) om een van de prachtigste uitzichten op de Colorado te hebben. Let alleen wel op waar je loopt, want het is meer dan honderd meter vallen en er staan geen relingen!
Om de hele bocht op de foto te zetten (en een beetje een kniprandje over te houden) is het handig om een vrij serieuze groothoeklens mee te nemen. Alwin’s 18mm voor een Sony α DSLR was eigenlijk net te krap.

Horseshoe Bend ligt net iets onder Page langs de 89  (tussen mile post 544 en 545) en wordt tegenwoordig aangegeven met één klein aankondigingsbordje per rijrichting.
In februari 2013 is een landverschuiving geweest die de 89  tussen Tuba City en Page onbruikbaar heeft gemaakt. Als het goed is, is vanaf half augustus 2013 een tijdelijke weg aangelegd. Deze loopt over de Indian Route 20. Voor de gelegenheid is die geheel geasfalteerd en begaanbaar gemaakt voor alle verkeer. Het is nu (juli 2013) nog onduidelijk wanneer de herstelde 89 weer open gaat, maar de eerst afgegeven indicatie is medio 2015 (zie ADOT). Horseshoe Bend blijft steeds bereikbaar via de 89 vanaf Page.